تاریخچه و معرفی رشته‌ی داروسازی در ترکیه
شرایط تحصیل در رشته‌ی داروسازی ترکیه
مدت زمان تحصیل رشته‌ی داروسازی
رشته‌ی داروسازی در دانشگاه‌ها
دوره‌ی آموزشی رشته‌ی داروسازی
شرایط پذیرش در رشته‌ی داروسازی
شرایط پذیرش رشته‌ی داروسازی بدون آزمون
مدارک مورد نیاز برای ثبت‌نام در رشته‌ی داروسازی
لیست دانشگاه‌های موردتایید وزارت ایران
اعتبار مدرک داروسازی از دانشگاه‌ی ترکیه
بورسیه‌ی تحصیلی رشته‌ی داروسازی
رشته‌های تخصصی داروسازی
رشته‌ی داروسازی بالینی
رشته‌ی داروسازی در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه
فرصت‌های شغلی رشته‌ی داروسازی
​​​​​​​

رشته داروسازی در ترکیه

محتوای مقاله در یک نگاه

معرفی و تاریخچه‌ی رشته‌ی داروسازی در ترکیه

رشته‌ی داروسازی، سومین رشته‌ی محبوب ترکیه است. این رشته به خصوص برای دانشجویان بین‌المللی بسیار مورد توجه است. اگر بخواهیم رشته‌های محبوب ترکیه را به ترتیب درجه‌بندی کنیم، رشته‌ی پزشکی، دندانپزشکی و بعد داروسازی از پرطرفدارترین رشته‌های تحصیلی ترکیه به شمار می‌روند. این رشته به دو زبان انگلیسی و ترکی در دانشگاه‌های ترکیه تدریس می‌شود. شرط تحصیل در این رشته‌، پذیرش گرفتن از دانشگاه مورد نظر است. این رشته شامل دو بخش دروس تخصصی و غیرتخصصی است که در طول 5 سال آموزش داده می‌شود. دوره‌ی آخر تحصیلی به صورت کارآموزی در داروخانه‌ها سپری می‌شود.
 رشته‌ی داروسازی در سال 1908 به طور رسمی در ترکیه تدریس شد. این رشته ابتدا در مکتب داروسازی علی که با رویکرد آموزش پزشکی فعالیت می‌کرد به عنوان مکتبی تخصصی برای داروسازی معنای مستقل خود را پیدا کرد.
این مکتب که الهام گرفته از مدرسه‌ی داروسازی پاریس شکل گرفته بود، برنامه‌ی آموزشی خود را در مدت 3 سال ارائه می‌کرد. کم‌کم با مرور زمان، رشته داروسازی در سال 1993 از شکل آموزش سنتی خارج شد و بیشتر تکیه بر علوم پایه و پزشکی کرد و از همین رو این رشته به دانشکده‌ی علوم پایه وابسته شد. در سال 1938 دوره‌ی آموزشی این رشته، 4 ساله شد و در سال 1962 این رشته به طور مستقل در دانشکده‌ای مجزا تدریس شد و به این ترتیب اولین دانشکده‌ی تخصصی داروسازی در ترکیه شکل گرفت.

شرایط تحصیل در رشته‌ی داروسازی ترکیه​​​​​​​

رشته‌ی داروسازی در سال‌های اخیر در ترکیه بسیار محبوبیت داشته است. این رشته به خاطر تخصص و درآمدی که دارد یکی از رشته‌های محبوب شاخه‌های علوم پزشکی نیز هست. ایرانیان به این رشته توجه ویژه‌ای دارند. چرا که هم بستر شغلی در ایران و هم در ترکیه برایشان از طریق این رشته فراهم است. به همین دلیل بیشتر دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه این رشته را تدریس می‌کنند. این رشته، سهمیه و ظرفیت مشخصی در هر دانشگاه دارد و همین مسئله، رقابت زیادی را برای انتخاب بهترین دانشگاه‌ها در میان متقاضیان ایجاد می‌کند. در ادامه سعی داریم تا تمام اطلاعات مورد نیاز برای تحصیل در این رشته را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید با دانش کافی این رشته را انتخاب کنید و در آن تحصیل کنید.

مدت زمان تحصیل رشته‌ی داروسازی

مدت زمان تحصیل در رشته‌ی داروسازی، 5 سال است. در این 5 سال حدود 10 ترم به دانشجویان ارائه می‌شود. بخش زیادی از آن‌ها به آموزش مباحث عمومی همچون، تاریخچه‌ی داروسازی، اصطلاحات و زبان تخصصی، شیمی، بیوشیمی بالینی، صنعت دارویی، مواد اولیه‌ی داروسازی و ... اختصاص داده می‌شود. در سال آخر تحصیلی، دانشجویان باید یک دوره‌ی کارآموزی در داروخانه‌ها یا کارگاه‌های ساخت دارو بگذرانند.

اگر در مورد این دانشگاه و تفاوت مدرک‌های تحصیلی این رشته سوالی دارید می‌توانید با کارشناسان ما در موسسه‌ی یونی‌اس تماس بگیرید. کارشناسان ما شما را در تمام زمینه‌ها راهنمایی خواهند کرد.​​​​​​​

رشته‌ی داروسازی در اکثر دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ترکیه ارائه می‌شود که در ادامه به معرفی لیست کامل این دانشگاه‌ها می‌پردازیم.
دانشگاه‌های دولتی که رشته‌ی داروسازی دارند، عبارتند از :

رشته‌ی داروسازی در دانشگاه‌ها

·        دانشگاه حاجت‌تپه
·        دانشگاه استانبول
·        دانشگاه آنکارا
·        دانشگاه آنادولو
·        دانشگاه اِگه
·        دانشگاه قاضی
·        دانشگاه مارمارا
·        دانشگاه آتاتورک
·        دانشگاه بیلکنت
·        دانشگاه بغازیچی
·        دانشگاه ارجیس
·        دانشگاه مرسین
·        دانشگاه چوکوروا
·        دانشگاه دوکوز ایلول
·        دانشگاه اوندوکوز مایس
·        دانشگاه ساکاریا
·        دانشگاه کاتیپ چلبی
·        دانشگاه سالیک بیلیملری
·        دانشگاه تراکیا
·        دانشگاه دجله
·        دانشگاه سلیمان دمیرل
·        دانشگاه بینالی ییلدریم
·        دانشگاه نامیک کمال
·        دانشگاه جمهوریت
·        دانشگاه سیتکی کوچمان موغلا
·        دانشگاه کارادنیز
·        دانشگاه آدیامان
·        دانشگاه اینونو
·        دانشگاه عثمان قاضی
·        دانشگاه قاضی عثمان پاشا
·        دانشگاه قاضی آنتپ
·        دانشگاه کاراحیصار
·        دانشگاه سلجوق
​​​​​​​
لیست دانشگاه‌های خصوصی که رشته‌ی داروسازی دارند نیز عبارتند از :
·        دانشگاه بیلکنت
·        دانشگاه باشکنت
·        دانشگاه  لقمان حکیم
·        دانشگاه مدیپل استانبول
·        دانشگاه مدیپل آنکارا
·        دانشگاه ایستینیه
·        دانشگاه یدی تپه
·        دانشگاه بزمی عالم
·        دانشگاه ینی یوزوییل
·        دانشگاه آجی بادم
·        دانشگاه بیرونی
·        دانشگاه آلتین باش
·        دانشگاه باهچه شهیر
·        دانشگاه فنرباهچه

​​​​​​​

دوره‌ی آموزشی رشته‌ی داروسازی​​​​​​​

رشته‌ی داروسازی، حدود 209 واحد درسی دارد که از میان این تعدا واحد درسی، حدود  187 واحد ضروری و 22 واحد اختیاری هستند. بیشتر این واحدها شامل درس‌های شیمی و زیست‌شناسی هستند.
واحدهای اجباری که دانشجویان رشته‌ی داروسازی حتما باید بگذرانند و در دانشگاه پاس کنند، عبارتند از :​​​​​​​

فناوری اطلاعات پایهشیمی تحلیلی
شیمی تحلیلیتاریخچه و اصطلاحات دارویی
تاریخچه و اصطلاحات داروییقانون‌گذاری داروسازی
داروسازی و علوم پزشکی پایهمواد اولیه دارویی
شیمی داروییفناوری داروسازی
بیوشیمی بالینیکمک‌های اولیه
فارماکولوژیدنتیولوژی و اخلاق در داروخانه
تمرین فارماکولوژیاتنوبوتانیک
ایمنی و تجزیه و تحلیل مواد غذاییانگل‌شناسی بالینی
ویتامین‌ها و کوآنزیم‌هااصول بیوشیمی بیماران
شیمی پلیمررادیکال‌های آزاد و آنتی اکسیدان‌ها
مقدار جدیدمقدار جدید

شرایط پذیرش در رشته‌ی داروسازی

شرط پذیرش در این رشته از طریق آزمون YOS و SAT  است. دانشگاه‌های خصوصی بسیاری وجود دارند که بدون نیاز به آزمون یوس امکان پذیرش در این رشته را برای شما فراهم می‌کنند اما شرط معدل و آزمون ورودی دانشگاه برای این رشته وجود دارد چرا که متقاضیان این رشته بسیار زیاد است و امکان پذیرش تمام متقاضیان از سوی دانشگاه‌ها وجود ندارد.

شرایط پذیرش رشته‌ی داروسازی بدون آزمون​​​​​​​

برخی از دانشگاه‌های خصوصی ترکیه این امکان را به شکل محدود ایجاد کرده‌اند که در رشته‌ی داروسازی که از رشته‌های بسیار پرطرفدار است بدون نیاز به آزمون، پذیرش داشته باشند. شرط پذیرش این دانشگاه‌ها، بالا بودن سطح علمی دانشجویان است. در این میان برخی از دانشگاه‌ها دولتی هم هستند که این امکان را برای چنین دانشجویانی فراهم کرده‌اند اما دانشگاه‌های دولتی زمان مشخصی را برای پذیرش دانشجویان بدون نیاز به آزمون ووردی تعیین نکرده‌اند در حالیکه دانشگاه‌های خصوصی هر سال با یک ظرفیت مشخص  و در بازه‌ی زمانی مشخص امکان پذیرش بدون کنکور را برای رشته‌ی داروسازی فراهم کرده‌اند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت‌نام در رشته‌ی داروسازی

رشته‌ی داروسازی همچون سایر رشته‌ها در هر دانشگاهی متناسب با شرایط اعلام شده از سوی دانشگاه، مدارک خاصی را برای ثبت نام نیاز دارد.

​​​​​​​ اما به طور کلی مدارک عمومی برای ثبت نام در رشته‌ی داروسازی عبارتند از :
·  ریز نمرات دوران دبیرستان به همراه ترجمه‌ی رسمی
·  مدرک دیپلم همراه ترجمه‌ی رسمی
·  مدرک دوره‌ی پیش‌دانشگاهی به همراه ریزنمرات و ترجمه‌ی رسمی
·  گذرنامه و مدارک شناسایی به همراه ترجمه‌ی رسمی

از آنجاییکه رشته‌ی داروسازی در بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه ارائه می‌شود. بنابراین لازم است تا دانشجویان ایرانی با دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم و بهداشت ایران آشنا شوند تا در صورت نیاز به معادل‌سازی مدرک و کار در ایران، این امکان برایشان فراهم باشد.

لیست دانشگاه‌های ترکیه که رشته‌ی داروسازی را دارند و مدرک آن‌ها موردتایید وزارت ایران نیز هست، عبارتند از :
·  دانشگاه آتاتورک
·  دانشگاه اِگه
·  دانشگاه آنکارا
·  دانشگاه حاجت‌تپه
·  دانشگاه کوچ
·  دانشگاه استانبول
·   دانشگاه قاضی
·  دانشگاه مارمارا
·  دانشگاه آنادولو
·  دانشگاه بوغازچی
·  دانشگاه مدیترانه شرقی در قبرس

لیست دانشگاه‌های مورد تایید وزارت ایران

یکی از دلایلی که رشته‌ی داروسازی، یکی از رشته‌های محبوب و پرطرفدار ترکیه محسوب می‌شود. مدرک معتبری‌ست که این رشته به فارغ‌التحصیلان خود می‌دهد. دانشگاه‌های ترکیه اکثرا در سطح بین‌المللی، فرصت‌های آموزشی بسیاری را برای دانشجویان خود فراهم می‌کنند. از همین رو مدرک دانشگاه‌های ترکیه برای تمام رشته‌ها از اعتبار بین‌المللی درمیان دانشگاه‌های اروپایی برخوردار است. اگر دانشگاهی که انتخاب کردید، مورد تایید وزات ایران نیز باشد، در واقع امکان ادامه‌ی تحصیل و کسب درآمد از این رشته در تمام جهان برای شما فراهم است.

اعتبار مدرک داروسازی از دانشگاه‌ی ترکیه​​​​​​​

بورسیه‌ی تحصیلی رشته‌ی داروسازی​​​​​​​

برخی از دانشگاه‌های ترکیه بورسیه‌هایی با ظرفیت محدود برای دانشجویان این رشته در نظر گرفته‌اند که فرصت و امکان بسیار خوبی را از نظر مالی برای دانشجویان فراهم می‌کند. با این حال این بورسیه‌ها محدود هستند و شرایط متفاوت و خاصی دارند و شامل حال تمام دانشجویان نمی‌شود. به طور کلی دو نوع مختلف بورسیه در دانشگاه‌های ترکیه به دانشجویان تعلق می‌گیرد. یکی از سوی دانشگاه و دیگری از سوی دولت به عنوان کمک‌ هزینه‌ی تحصیلی، بورسیه‌ی دولتی شامل حال تمام دانشجویان در تمام مقاطع می‌شود و تمام هزینه‌های اقامت، شهریه، بیمه و ... را پوشش می‌دهد. بورسیه‌ی دیگر در واقع‌ فرصت‌هایی‌ست که خود دانشگاه به دانشجویان ارائه می‌دهد و به واسطه‌ی آن دانشجویان می‌توانند از سوی دانشگاه، کمک‌ هزینه‌هایی را دریافت کنند و یا تخفیف‌هایی شامل حال آن‌ها شود. این بورسیه‌ها اغلب برای مقاطع  بالاتر از کارشناسی در نظر گرفته می‌شوند اما در مقطع کارشناسی نیز با توجه به داشتن نمرات بالا و معدل بالا و یا به دست آوردن موفقیت‌های علمی به دانشجویان ممتاز تعلق می‌گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر از شرایط دریافت این بورسیه‌ها می‌توانید با کارشناسان ما در موسسه‌ی یونی‌اس در تماس باشید تا بهترین شرایط را برای ثبت‌نام در بهترین دانشگاه‌ها به دست آورید.

رشته‌های تخصصی داروسازی

رشته‌ی داروسازی گرایش‌ها و شاخه‌های متعددی دارد. هرکدام از این گرایش‌ها تخصص متفاوتی به دانشجو می‌دهد و زمینه‌ی شغلی متفاوتی را برای او ایجاد می‌کند.
​​​​​​​این گرایش‌ها عبارتند از :
·  داروسازی بالینی
·  گیاهان دارویی
·  شیمی دارویی
·  سم شناسی
·  داروشناسی
·  صنعت داروسازی
·  فارماکوکنزی
·  بیوتکنولوژی دارویی
·  داروسازی هسته‌ای
·  نانو فناوری دارویی
·  کنترل دارویی
·  فارماسیوتیکس
·  اقتصاد مدیریت و دارو
·  تخصص داروسازی بالینی در ترکیه

رشته‌ی داروسازی بالینی محبوب‌ترین گرایش رشته‌ی داروسازی است که برای مقطع کارشناسی ارشد ارائه می‌شود. دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی در این گرایش می‌توانند به عنوان متخصص بر روند درمان دارویی بیماران در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مشغول به کار شوند. به طور میانگین حداق یک متخصص برای هر بیمارستان و مرکز درمانی لازم است، بنابراین این رشته، بازار کار بسیار مناسبی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر از سایر گرایش‌های این رشته می‌توانید با کارشناسان ما در موسسه‌ی یونی‌اس تماس بگیرید و سوالات خود را یپرسید.

رشته‌ی داروسازی بالینی

بسیاری از دانشگاه‌های خصوصی ترکیه، رشته‌های داروسازی دارند. بدیهی‌ست که اولین تفاوت تحصیل در دانشگاه خصوصی با دولتی در تفاوت هزینه و شهریه‌‌ی دانشگاه است. اما دلیل این تفاوت هزینه بخش زیادی از امکاناتی‌ست که دانشگاه در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد. در میان دانشگاه‌های خصوصی، برخی از دانشگاه‌ها به دلیل مدرکی که ارائه می‌دهند از اولویت بیشتری برای دانشجویان این رشته برخوردارند. برخی از این دانشگاه‌ها عبارتند از:

رشته‌ی داروسازی در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه

دانشگاه باشکنت

دانشگاه باشکنت یکی از بهترین دانشگاه‌های خصوصی ترکیه است که موردتایید وزارت بهداشت ایران است و در شهر آنکارا تاسیس شده، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دانشگاه می‌توانید به بخش معرفی دانشگاه‌ها در سایت مراجعه کنید. این دانشگاه شرط پذیرش خود را کسب نمره‌ی قبولی از آزمون‌های موردتایید قرار داده است. معدل بالای دیپلم نیز یکی دیگر از شروط اصلی پذیرش در این دانشگاه خصوصی است.

دانشگاه آجی‌بادام

دانشگاه آجی‌بادام، یکی از دانشگاه‌های اصلی ارائه‌دهنده‌ی رشته‌ی داروسازی در ترکیه محسوب می‌شود. این دانشگاه، افتخارات بین‌المللی بسیاری دارد و مدرک آن در ایران نیز مورد پذیرش است. این دانشگاه شامل سه بخش اصلی است که به آموزش علوم تخصصی دارویی، علوم پایه‌ی دارویی و تکنولوژی دارویی می‌پردازد

دانشگاه یدی‌تپه

برای اینکه بهتر با دانشگاه یدی‌تپه آشنا شوید می‌توانید به بخش معرفی دانشگاه‌ها مراجعه کنید. دانشگاه یدی‌تپه، یکی از بهترین دانشگاه‌های خصوصی شهر استانبول است که مدرک آن مورد تایید وزارت بهداشت و کار ایران نیز هست. این دانشگاه فرصت‌های مطالعاتی بین‌المللی بسیاری برای دانشجویان خود نیز فراهم کرده است و از همین رو در سطح بین‌المللی نیز از جایگاه بسیار خوبی برخوردار است. رشته‌ی داروسازی در این دانشگاه به زبان انگلیسی ارائه می‌شود بنایراین مدرک معتبر زبان انگلیسی جزو شرایط پذیرش این رشته در این دانشگاه است. این دانشگاه امکان پذیرش بدون آزمون را نیز برای متقاضیان فراهم کرده است اما شرط اصلی آن برای پذیرش، کسب نمره‌ی قبولی از آزمون SAT است.​​​​​​​

دانشگاه آلتین باش

دانشگاه آلتین‌باش نیز در لیست بهترین دانشگاه‌های خصوصی ترکیه قرار دارد. به خصوص برای رشته‌ی داروسازی، متقاضیان  باید در یکی از آزمون‌های معتبر برای ورود به این رشته، شرکت کنند و نمره‌ی قبولی را از آن کسب کنند . شرط معدل بالا، تنها راه پذیرش بدون آزمون در این دانشگاه است.

فرصت‌های شغلی رشته‌ی داروسازی

یکی از علت‌های محبوبیت رشته‌ی داروسازی، پردرآمد بودن این رشته و بازار کاری‌ است که این رشته برای دانشجویان خود فراهم می‌کند به خصوص در کشور ترکیه، بعد از فارغ‌التحصیلی در این رشته، دانشجویان می‌توانند از سوی دانشگاه برای کار در مراکز درمانی مختلف اقدام کنند و حتی در سطح بین‌المللی و یا در کشور ایران، مشغول به کار شوند.
این مشاغل از کار به عنوان متخصص تا استاد دانشگاه یا پژوهشگر در مراکز تحقیقاتی متنوع و گسترده است.

اگر برای تحصیل در این رشته نیاز به مشاوره دارید می‌توانید با مشاوران ما در موسسه‌ی یونی‌اس تماس بگیرید
​​​​​​​ و اطلاعات کافی برای تحصیل در این رشته را کسب کنید.​​​​​​​​​​​​​​