معرفی رشتهی دندانپزشکی در ترکیه
تحصیل رشتهی دندانپزشکی در ترکیه
شرایط تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
آزمونهای ورودی رشتهی دندانپزشکی
آزمون YOS برای رشتهی دندانپزشکی
آزمون SAT برای رشتهی دندانپزشکی
آزمون TUS برای رشتهی دندانپزشکی
آزمون DUS برای رشتهی دندانپزشکی
آزمون STS برای رشتهی دندانپزشکی
مدارک مورد نیاز برای ثبتنام در رشتهی دندانپزشکی
زبان تحصیلی رشتهی دندانپزشکی
بورسیهی تحصیلی در رشتهی دندانپزشکی
مزایای تحصیل در ترکیه برای رشتهی دندانپزشکی
بهترین دانشگاههای دندانپزشکی ترکیه
دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت ایران برای رشتهی دندانپزشکی
هزینهی تحصیل در رشتهی دندانپزشکی
فرصتهای شغلی درحین تحصیل در ترکیه
اقامت ترکیه از طریق تحصیل دندانپزشکی
رشتهدندانپزشکی یکی از رشتههای محبوب در سراسر دنیاست. این رشته وجههی اجتماعی و در آمد بسیار بالایی دارد از همین رو، پذیرش در این رشته در اکثر دانشگاههای دنیا بسیار دشوار است. ترکیه جزو کشورهای استثنا است که شرایط ایدهآل و به نسبت مناسبتری را برای پذیرش در این رشته برای متقاضیان فراهم کرده است. این کشور علاوه بر ایجاد این شرایط ایدهآل، مدرک بسیار معتبری نیز به دانشجویان ارائه میدهد و هزینهی تحصیل را نیز پایین آورده است.
مدت زمان تحصیل رشتهی دندانپزشکی در ترکیه به طور میانگین ۵ سال است که شامل دو مرحلهی تحصیلی است. مرحلهی اول تحصیل شامل درسهای نظری و عملی است که حدود دو سال طول میکشد و مرحلهی دوم آن، شامل دورهی عملی است که دانشجویان در مراکز درمانی و بیمارستانها میگذرانند و سه سال باقیمانده را شامل میشود. ترمهای دانشگاهی این رشته سه ماهه هستند. گرچه در دانشگاههای مختلف با توجه به زمان شروع سال تحصیلی متغیر است.
یکی از مهمترین شرایط پیشنیاز برای تحصیل در رشتهی دندانپزشکی ترکیه، به پایان رساندن دورهی دبیرستان و داشتن مدرک دیپلم است. معدل متقاضی در میان این مدارک بسیار مهم است. هرچه معدل دوران دیپلم بیشتر باشد، امکان پذیرش در این رشتهها در دانشگاههای ترکیه بسیار بیشتر است. از همین منظر حتما باید مدرک دیپلم به زبان ترکی ترجمه شده باشد و مورد تایید رسمی قرار بگیرد.
رشتهی دندانپزشکی جزو رشتههایی است که پذیرش در آن، نیازمند آزمون ورودی است. برخی از آزمونها ورودی این رشته عبارتند از :
آزمون YOS
آزمون SAT
آزمون TUS
آزمون DUS
آزمون STS
این آزمون که آزمون رایج برای ورود به دانشگاههای دولتی ترکیه است. از سه بخش تشکیل شده است که شامل سوالات ۵ گزینهای که مرتبط با دروس ریاضیات، هوش و مهندسی هستند. بسیاری از دانشگاههای معتبر و دولتی ترکیه، خودشان سوالات این آزمونها را طراحی میکنند و گاهی اسمهای مختلفی بر روی این آزمون میگذارند. مثلا دانشگاه چوکوروا نام این آزمون را CISE گذاشته است و دانشگاه دکوز علیول این آزمون را به نام DEYOS نامگذاری کرده است.
این آزمون سالی یکبار طبق تاریخ اعلامی از سوی دانشگاه برگزار میشود.
این آزمون نیز یکی از آزمونهای معتبر برای بسیاری از دانشگاههای ترکیه است که مدرک آن بیشتر در مقطع کالج و یا کارشناسی مورد تایید است. این آزمون برای متقاضیانی که در سال یازدهم و یا دوازدهم تحصیلی هستند پیشنهاد میشود. این آزمون شامل سوالاتی پیرامون پنج درس ریاضی، تاریخ جهان، علوم زیستشناسی، زبان خارجی و ادبیات انگلیسی است. این آزمون از سوی هیئت مدیرهی هر دانشگاه و شش بار در سال برگزار میشود.
این آزمون یکی از آزمونهای تخصصی رشتهی دندانپزشکی است. کسانی میتوانند در این آزمون شرکت کنند که دورهی پنج سالهی عمومی تحصیل در این رشته را گذرانده باشند. این آزمون شامل دو بخش سوال است. بخش اول شامل سوالات علوم پایه و بخش دوم سامل سوالاتی پیرامون علوم بالینی است. این آزمون برای مقاطع تحصیلات تکمیلی مورد نیاز است.
این آزمون نیز یکی از آزمونهای تخصصی در ترکیه است که مدرک آن قابل معادلسازی برای مدرک پزشکی یا دندانپزشکی است. این آزمون جنبهی تعیین سطح برای کار در این رشته را نیز دارد.
رشتهی دندانپزشکی همچون سایر رشتههای تحصیلی دیگر نیازمند مدارکی برای ثبت نام است. این مدارک عبارتند از :
· تکمیل فرم درخواست پذیرش در دانشگاه مورد نظر
· ارائه اصل دیپلم دبیرستان و ترجمه آن به زبان ترکی یا انگلیسی
· ریز نمرات دبیرستان و ترجمه آن به زبان انگلیسی یا ترکی
· گواهی اثبات مهارت زبان
· قبولی در آزمون ورودی دانشگاه
· پرداخت هزینه ثبت نام
رشتهی دندانپزشکی در دانشگاههای ترکیه به دو زبان انگلیسی و ترکی ارائه میشود. متقاضیانی که میخواهند به زبان ترکی در این رشته تحصیل کنند باید در آزمون تومر یا آزمون تعیین سطح زبان ترکی دانشگاه شرکت کنند و نمرهی مناسب را کسب کنند. به همین منوال، دانشجویانی که قصد تحصیل این رشته به زبان انگلیسی را دارند نیز باید در یکی از آزمونها تافل و یا آیلتس شرکت کنند و نمرهی قبولی را از آن کسب کنند.
بورسیههای تحصیلی دانشگاههای ترکیه شامل اکثر رشتههای تحصیلی آن میشود. اما به طور مشخص برخی از بورسیهها بیشتر به رشتههای پزشکی و زیرشاخههای آن اختصاص داده شده است که در ادامه به معرفی برخی از این بورسیهها میپردازیم.
این بورسیه، یک بورسیهی تحصیلی رقابتی در دورهی کارشناسی است که بودجهی آن از سوی دولت ترکیه تامین میشود. برای اینکه تمام متقاضیان و مستعدان این رشته بتوانند به تحصیل در این رشتهها بپردازند.
بورسیهی ابنسینا شامل رشتههای مختلف است از جمله دندانپزشکی، دانشجویان با کمک این بورسیه میتوانند ماهانه ۶۰۰ لیر از دانشگاه به عنوان کمک هزینه دریافت کنند و از شهریه نیز معاف شوند. این بورسیه براساس امتیازسنجی دانشجو، شامل امکانات دیگری همچون اقامت رایگان، بیمهی سلامت و دورهی آموزش رایگان زبان ترکی نیز هست.
دورهی این بورسیه برای تمام رشتهها حداکثر ۸۴ ماه است. برای رشتهی دندانپزشکی این دوره شامل یک دورهی ۱ سالهی زبان ترکی و دورهی ۵ سالهی دندانپزشکی را شامل میشود.
متقاضی باید جزو شهروندان ترکیه نباشد.
سن متقاضی باید زیر ۲۱ سال باشد.
مدرک دیپلم با میانگین نمرههای بالا داشته باشد.
نمرهی کافی از آزمونهای ورودی دانشگاه را به دست آورده باشد.
نمرهی مناسب در آزمونهای فارغالتحصیلی دبیرستان داشته باشد.
جزو دانشجویان و یا دانشآموزان برت ربا معیارهای تحصیلی ممتاز باشد.
این بورسیه همانطور که از اسم آن مشخص است ویژهی دانشجویان بینالمللی و برای مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکتراست. هدف دولت از این بورسیه، جذب پژوهشگران و افراد برتر در سطح علمی از کشورهای مختلف به ترکیه است. این بورسیه تمام شهریه را پوشش میدهد و اقامت رایگان، بیمهی سلامت و هزینهی سفر به ترکیه را نیز به دانشجو میدهد.
این بورسیه شامل پروژههای علمی و تحقیقاتی میشود. این بورسیه برای سایر رشتههای تحصیلی همچون علوم طبیعی، علوم مهندسی و فناوری، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی و علوم انسانی نیز نیز وجود دارد. این بورسیه شامل یک کمک هزینهی ماهانه تا ۳۰۰۰ دلار برای پژوهشگران، کمک هزینهی ماهانه ۳۵۰۰ دلار به همراه هزینهی سفر رفت و برگشتی در ایام تعطیل و حق بیمهی درمانی برای دانشمندان است که اعتبار آن از یک هفته تا ۱۲ ماه متغیر است. یکی از شروط این بورسیه این است که متقاضی ۶ ماه بعد از دریافت بورسیه حتما باید از آن استفاده کند.
دانشگاههای ترکیه نسبت به سایر دانشگاهها، فرصتها و امکانات بسیاری را برای دانشجویان خود فراهم میکند. کشور ترکیه یک کشور رو به رشد است که بر روی خدمات پزشکی خود سرمایهگذاری بسیاری کرده است بنابراین برای این رشتهی تحصیلی به راحتی در بازار ترکیه شغل وجود دارد. دستمزد دنداپزشکان در کشور ترکیه حدود ۸۰ هزار تا ۱۲۰ هزار دلار است. ترکیه امکانات بسیاری را برای سیستم پزشکی خود فراهم کرده است . وجود زیرشاخهی تخصصی برای دندانپزشکی همچون ارتودنسی، ایمپلنتولوژی و جراحی فک و دهان از مزیتهای مهم این رشته در دانشگاههای ترکیه است. ترکیه امکانات و فرصتهای بینالمللی بسیاری را در بخش آموزشی و کارآموزی برای دانشجویان خود فراهم کرده است.
دانشگاههای ترکیه از بهترین امکانات آموزشی برخوردار هستند در این میان، توجه ویژهای به رشتههای دندانپزشکی و پزشکی در دانشگاهها شده است.
برخی از بهترین دانشگاههای ترکیه برای رشتهی دندانپزشکی عبارتند از :
· دانشگاه حاجتتپه
· دانشگاه آنکارا
· دانشگاه اژه
· دانشگاه قاضی
· دانشگاه مرمره
· دانشگاه سلجوق
· دانشگاه کاستامونو
· دانشگاه اوکان
برخی از دانشگاههای ترکیه موردتایید وزارت بهداشت ایران هستند و دانشجویان ایرانی به راحتی میتوانند بعد از تحصیل در این رشته به کشور خود بازگردند و در آنجا مشغول به کار شوند. برخی از این دانشگاهها عبارتند از :
· دانشگاه استانبول (Istanbul University)
· دانشگاه آنکارا ( Ankara University)
· دانشگاه اژه ازمیر (Ege university)
· دانشگاه حاجت تپه ( Hacettepe university)
· دانشگاه قاضی ( Gazi University )
· دانشگاه مارمارا (Marmara University)
· دانشگاه کوچ ( Koc University)
· دانشگاه خصوصی باهچه شهیر (Bahçeşehir University)
· دانشگاه خصوصی باشکنت (Başkent University)
· دانشگاه مدیپول استانبول (Medipol University)
رشتهی دندانپزشکی باتوجه به دانشگاه انتخابی میتوند بسیار زیاد باشد اما با توجه به بورسیهها تحصیلی که هر دانشگاه در اختیار دانشجویان قرار میدهد میشود کمی این هزینهها را سبک کرد. تحصیل در این رشته در دانشگاههای دولتی شرایط بهتری دارد و به همان میزان پذیرش گرفتن در آن نیز سختتر از دانشگاههای خصوصی است.شهریه و نرخ ثابتی برای رشتهی دندانپزشکی وجود ندارد و براساس هر دانشگاه متفاوت است. اما به طور تقریبی هزینهی تحصیل در دانشگاههای خصوصی بدون نیاز به آزمون ورودی بین ۱۲۰۰۰ لیر تا ۵۶۰۰۰ لیر است.
دندانپزشکی یکی از رشتههای بسیار تخصصی در دانشگاههای ترکیه است. این رشته از سطح پیشگیری تا تشخیص و درمان در دانشگاهها آموزش داده میشود. یکی از امیتازات ویژهای که دانشگاه ترکیه در اختیار دانشجویان قرار میدهد این است که در حین تحصیل، کار را نیز تجربه میکنند و به همین دلیل شرایط خاصی برای دانشجویان ایجاد میشود که همزمان با تحصیل میتوانند فضای کار حرفهای را نیز تجربه کنند. دانشجویان در مقطع کاردانی و کارشناسی این رشته، حق کار ندارند و در مقاطع بالاتر اجازهی کار تا ۲۰ ساعت در هفته را دارند.
کار در حین تحصیل در ترکیه نیازمند مجوز کار است. بعد از اخد این مجوز میتوانید برای پیدا کردن کار پاره وقت و مناسب اقدام کنید.
یکی از سوالات رایج در میان متقاضیان رشتهی دنداپزشکی در ترکیه این است که آیا میتوانند از طریق تحصیل در این رشته، اقامت دائم به دست بیاورند یا نه! پاسخ نه است. شما با تحصیل در این رشته همانند سایر رشتههای دانشگاهی دیگر فقط اقامت تحصیلی دریافت میکنید و سالهای تحصیل شما جزو سالهای اقامت به حساب نمیآیند و امکان دریافت اقامت دائم را برای شما ایجاد نمیکنند. برای گرفتن اقامت دائم و پاسپورت ترکیه باید بعد از دوران تحصیل با شروع یک شغل خوب برای دریافت این ویزا اقدام کنید.