رشته‌ی پزشکی در ترکیه​​​​​​​

​محتوای مقاله در یک نگاه

معرفی رشته‌ی پزشکی در ترکیه
تحصیل رشته‌ی پزشکی در ترکیه

بهترین دانشگاه‌های پزشکی ترکیه
ارزان‌ترین دانشگاه‌های ترکیه برای رشته‌ی پزشکی
هزینه‌ی تحصیل در رشته‌ی پزشکی ترکیه
مزیت‌های تحصیل در رشته‌ی پزشکی
رشته‌ی پزشکی ترکیه به زبان انگلیسی​​​​​​​
مدرک زبان انگلیسی برای رشته‌ی پزشکی
آیا تحصیل در رشته‌ی پزشکی شرط سن دارد؟
اعتبار مدرک پزشکی ترکیه در سطح بین‌المللی
شرایط مورد نیاز برای تحصیل در رشته‌ی پزشکی ترکیه
شرایط پذیرش برای پزشکان عمومی
آزمون TUS چیست؟
شرایط گرفتن ویزا برای تحصیل در رشته‌ی پزشکی

کشور ترکیه یکی از کشورهای بسیار خوب برای تحصیل در رشته‌ی پزشکی است. رشته‌ی پزشکی نیاز به امکانات و تجیهزات بسیاری دارد و از همین‌‌رو رشته‌ی تحصیلی بسیار گرانی محسوب می‌شود. از سوی دیگر قبولی در این رشته در دانشگاه‌های بسیاری از کشورها به سختی امکان‌پذیر است. کشور ترکیه یکی از کشورهایی است که امکانات آموزشی این رشته‌ی تحصیلی را به خوبی در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی خود دارد. از سوی دیگر آزمون‌های ورودی این رشته در کشور ترکیه بسیار آسان‌تر از سایر کشورهاست و شما با یک مشاوره‌ی تحصیلی خوب  و گذراندان چند دوره به راحتی می‌توانید نمره‌ی قبولی برای ورود به این رشته‌ی تحصیلی را کسب کنید.

معرفی رشته‌ی پزشکی در ترکیه

کشور ترکیه، دانشگاه‌های معتبر دولتی و خصوصی بسیار زیادی در سطح بین‌المللی دارد. هرساله، دانشجویان بین‌المللی بسیاری به قصد تحصیل در این رشته به این دانشگاه‌ها می‌آیند. از سال ۲۰۰۱ آمار این متقاضیان افزایش یافت چرا که ترکیه توانست با سیستم آموزشی اروپا تفاهم‌نامه‌هایی برقرار کند که به موجب آن، ارزش مدرک آموزشی دانشگاه‌های ترکیه افزایش پیدا کرد.
همکاری بین‌المللی دانشگاه‌های ترکیه در زمینه‌های پزشکی و غیرپزشکی با دانشگاه‌های مطرح جهانی این زمینه را ایجاد کرد تا اساتید بسیاری از کشورهای اروپایی و امریکایی به این کشور بیایند و با دانشگاه‌های آن همکاری کنند.
رشته‌ی پزشکی یکی از رشته‌های محبوب و جهانی دانشگاه‌های ترکیه است. این رشته‌ی تحصیلی دوره‌ی ۶ ساله دارد که در سه سال اول، دانشجویان علاوه بر شرکت در کلاس‌ها باید در پژوهش‌ها و تحقیقات آزمایشگاهی نیز مشارکت کنند و در سال‌های چهارم و پنجم، دانشجویان باید در کلینیک ها حضور پیدا کنند و در تشخیص بیماری‌ها به صورت عملی دوره بگذرانند.
در سال آخر نیز باید در بیمارستان‌ها، به صورت عملی دوره‌ی کارآموزی بگذرانند.

تحصیل رشته‌ی پزشکی در ترکیه​​​​​​​

بهترین دانشگاه‌های پزشکی ترکیه ​​​​​​​

بهترین دانشگاه‌های پزشکی ترکیه عبارتند از :
· دانشگاه حاجت‌تپه  Hacettepe University
· دانشگاه استانبول Istanbul University
· دانشگاه جراح‌پاشا استانبول Cerrahpaşa
· دانشگاه کوچ   Koç University
· دانشگاه آجی بادم Acıbadem University
· دانشگاه آکدنیز Akdeniz University
· دانشگاه آنکارا  Ankara University
· دانشگاه آتاتورک  Atatürk University
· دانشگاه باهچه‌شهیر Bahçeşehir University
· دانشگاه باشکنت Başkent University
. دانشگاه آیدین Aydin University
. دانشگاه یدی تپه Yeditepe University

هزینه‌های تحصیل در رشته‌ی پزشکی در دانشگاه‌های ترکیه یکی از دغدغه‌های جدی دانشجویان این رشته است. بدیهی است که تحصیل در دانشگاه دولتی بسیار کمتر از دانشگاه خصوصی است اما به تبع آن پذیرش در دانشگاه‌های دولتی نیز سخت‌تر از دانشگاه‌های خصوصی است. رقابت جدی و تنگاتنگی که در دانشگاه‌های دولتی وجود دارد و ظرفیت محدود دانشگاه‌ها باعث شده تا بسیاری از متقاضیان، تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی را ترجیح بدهند. دانشگاه‌های خصوصی ترکیه با وجود اینکه هزینه نسبتا بالاتری نسبت به دانشگاه های دولتی دارند اما امکان دریافت بورسیه‌های تحصیلی بسیاری را برای دانشجویان خود فراهم کرده‌اند. این بورسیه‌ها شامل تخفیف‌ها بین ۲۵ تا ۱۰۰ درصدی هستند و با توجه به شرایط دانشگاه یک ساله یا قابل تمدید هستند. در بخش معرفی دانشگاه‌ها به تفکیک دانشگاه‌های خصوصی که بورسیه‌های تحصیلی دارند را می‌توانید مشاهده کنید.

ارزان‌ترین دانشگاه‌های ترکیه برای رشته‌ی پزشکی​​​​​​​

رشته‌ی پزشکی جزو رشته‌های پر هزینه است. در ترکیه نیز، این رشته جزو رشته‌های گران‌تر محسوب می‌شود. هزینه‌ی این رشته در دانشگاه‌های دولتی 500 تا 5000 دلار است. در دانشگاه‌های خصوصی نیز هزینه‌ی تحصیل در رشته‌ی پزشکی بین ۱۰ هزار تا ۲۵ هزار دلار است. البته این هزینه‌ها به طور مشخص  و دقیق سالانه از سوی هر دانشگاه اعلام می‌شوند. برای تحصیل در رشته‌ی پزشکی اکثر دانشگاه‌های نیاز به نمره‌ی قبولی کسب شده از آزمون ورودی دارند. یکی از این آزمون‌ها، آزمون YOS  است که به خصوص برای دانشگاه‌های دولتی بسیار مهم است..
این آزمون از کنکور سراسری ایران آسان‌تر است اما با توجه به رقابت سنگینی که برای پذیرش در این رشته وجود دارد، قبولی در آن کمی سخت شده است. شما می‌توانید با همراهی کارشناسان و متخصصان ما در موسسه‌ی یونی‌اس با آمادگی و اطمینان خاطر بیشتری برای پذیرش در این آزمون اقدام کنید. به طور کلی تحصیل در رشته‌ی پزشکی در دانشگاه‌های دولتی کمی سخت است برای همین بسیاری از دانشجویانی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند، دانشگاه‌های خصوصی ترکیه را انتخاب می‌کنند. یکی از امتیازات ویژه‌ی رشته‌ی پزشکی، بورسیه‌های تحصیلی است که شامل حال دانشجویان در حال تحصیل این رشته می‌شود. این بورسیه‌ها نیاز به کسب نمرات عالی در طول تحصیل دارند.

هزینه‌ی تحصیل در رشته‌ی پزشکی ترکیه

مزیت‌های تحصیل در رشته‌ی پزشکی

رشته‌ی پزشکی، رشته‌ی پر در آمد و درعین حال محبوبی برای دانشجویان تمام کشورهاست. یکی از دلایلی که تحصیل در رشته‌ی پزشکی موردتوجه دانشجویان ایرانی قرار گرفته است، اعتباری است که مدرک  این رشته در دانشگاه‌های ترکیه در ایران دارند. بیش از ۱۵ دانشگاه پزشکی ترکیه از سوی وزارت بهداشت ایران مورد تایید است. نزدیک بودن کشور ترکیه به ایران، امکان رفت و آمد بدون ویزا به این کشور، شباهت فرهنگی این دو کشور به هم، پایین بودن هزینه‌ی تحصیل و زندگی در ترکیه به نسبت سایر کشورهای اروپایی از جمله مزیت‌هایی است که موجب شده تا این رشته مورد توجه دانشجویان ایرانی قرار بگیرد. یکی دیگر از امتیازهایی که دانشگاه‌های ترکیه برای دانشجویان پزشکی خود دارند، صادر کردن کارت طبابت بین‌المللی پس از فارغ‌التحصیلی است. رشته‌ی پزشکی در ترکیه، جزو رشته‌هایی است که به دو زبان ترکی و انگلیسی ارائه می‌شود. بنابراین دانشجویان در زبان انگلیسی نیز به سطح علمی بالایی دست پیدا می‌کنند و همین مسئله به آن‌ها کمک می‌کند تا برای ادامه‌ی تحصیل در سایر کشورهای اروپایی و امریکایی دغدغه‌ی زبان نداشته باشند.​​​​​​​

همانطور که گفتیم رشته‌ی پزشکی به دو زبان ترکی و انگلیسی در دانشگاه‌های ترکیه ارائه می‌شود. بنابراین برای تحصیل در رشته‌ی پزشکی به زبان انگلیسی، باید مدرک قبولی در آزمون ورودی داشته باشید.

رشته‌ی پزشکی ترکیه به زبان انگلیسی

رشته‌ی پزشکی به دو زبان ترکی و انگلیسی در دانشگاه‌های ترکیه ارائه می‌شود اما زبان اصلی آموزش آن زبان انگلیسی است و دانشجویان باید بر زبان انگلیسی نیز تسلط کافی داشته باشند. هر دانشگاه در شرایط پذیرش خود ذکر می‌کند که کدام مدرک زبان انگلیسی را می‌پذیرد . بنابراین برای گرفتن مدرک زبان، نخست باید دانشگاه مد نظر خود را انتخاب کنید و براساس آن اقدام به شرکت در آزمون‌های زبان کنید. به طور کلی دانشگاه‌های ترکیه مدرک زبان از سه آزمون تافل، آیلتس و یا PTE را قبول دارند. برخی دانشگاه‌ها نیز این امکان را فراهم کرده‌اند که اگر نمره‌ی قبولی در این آزمون‌ها را به دست نیاوردید در دوره‌های فشرده‌ی زبان که توسط خود دانشگاه برگزار می‌شود، شرکت کنید. ​​​​​​​

مدرک زبان انگلیسی برای رشته‌ی پزشکی​​​​​​​

همانطور که گفتیم یکی از دلایلی که رشته‌ی پزشکی در ترکیه مورد توجه بسیاری از دانشجویان بین‌المللی قرار دارد. اعتبار مدرک آن است. دانشجویان ایرانی، علاوه بر اینکه می‌توانند از این مدرک در کشور ایران استفاده کنند، امکان استفاده از آن در سطح بین‌المللی را نیز دارند. مدرک پزشکی دانشگاه‌های ترکیه در بسیاری از کشورهای اروپایی، امریکا و سایر کشورهای دیگر جهان معتبر است. سیستم آموزشی ترکیه از سال ۲۰۰۱ با پیوستن به سیستم آموزشی اتحادیه‌ی اروپا، توانست تا این امکان را برای دانشجویان خود در تمام رشته‌ها فراهم کند که به راحتی برای تحصیل در مقاطع بالاتر به کشورهای اروپایی بروند. از سوی دیگر دانشگاه‌های ترکیه با اکثر برنامه‌های مطالعاتی تبادل دانشجو با کشورهای اروپایی تفاهم‌نامه دارد، بنابراین این امکان همواره برای دانشجو فراهم است که تجربه‌ی تحصیل در سایر کشورهای برگزیده را نیز داشته باشد. دانشگاه‌های ترکیه سیاست هوشمندانه‌ای برای جذب اساتید بین‌المللی از کشورهای امریکایی و اروپایی داشته است و از همین رو فضای  این دانشگاه‌ها همواره فضایی بینا فرهنگی است و سطح علمی آن در سطح بین‌المللی است.
 

اعتبار مدرک پزشکی ترکیه در سطح بین‌المللی​​​​​​​

میانگین درآمد حاصل از رشته‌ی پزشکی برای فارغ‌التحصیلان به طور میانگین در ترکیه 40000 لیر در ماه است. همین رقم نشان می‌دهد که رشته‌ی پزشکی یکی از رشته‌های پردرآمد در ترکیه و سایر کشورهای به حساب می‌آید. هر پزشک عادی می‌تواند در ترکیه، حداکثر 120000 لیر در ماه درآمد داشته باشد. درواقع یکی از علت‌های اصلی محبوب بودن این رشته در جهان، تضمین شدن آینده‌ی شغلی دانشجویان است. تحصیل در رشته‌ی پزشکی  با تمام هزینه‌های بالایی که دارد، نوعی سرمایه‌گذاری برای امنیت اقتصادی و شغلی آینده‌ی دانشجویان به حساب می‌آید. بنایراین بیشتر متقاضیان تمام شرایط موردنیاز برای پذیرش در این رشته را قبول می‌کنند و برای به دست آوردن آن تلاش می‌کنند. شرط اول پذیرش در رشته‌ی پزشکی، آزمون ورودی پزشکی است که در تمام شهرهای ترکیه برگزار می‌شود.

تحصیل در این رشته، شرایط عمومی نیز دارد که برخی از این شرایط عبارتند از :
·  نمره‌ی قبولی از آزمون YOS  و یا آزمون‌های معتبر دیگر همچون SAT  یا ACT
·  مدرک دیپلم با معدل بالای 16 به همراه ریز نمرات دوران دبیرستان
·  گواهی مدرک زبان انگلیسی یا ترکی و یا شرکت در دوره‌ی آمادگی زبان دانشگاه‌ها

 
مدارک موردنیاز برای ثبت‌نام در این رشته نیز عبارتند از :
·  اصل و ترجمه کلی مدارک تحصیلی
·  گذرنامه، مدارک شناسایی و هویتی مورد نیاز
·  انگیزه‌نامه

​​​​​​​

شرایط مورد نیاز برای تحصیل در رشته‌ی پزشکی ترکیه​​​​​​​

شرایط پذیرش برای پزشکان عمومی

در میان متقاضیان تحصیل در رشته‌ی پزشکی، پزشکان عمومی نیز قرار دارند که قصد دارند در یک رشته‌ی تخصصی در ترکیه تحصیلات خود را ادامه دهند. این پزشکان برای تحصیل در این رشته‌ها باید مدرک زبان انگلیسی و مدرک دانش علوم پزشکی عمومی را داشته باشند. برای ارزیابی این افراد در دانشگاه‌های ترکیه دو آزمون TUS  و STS  برگزار می‌شود که پزشکان باید در این آزمون‌ها شرکت کنند و نمره‌ی قبولی را کسب کنند.
 آزمون STS مربوط به زبان انگلیسی است و نخست باید در این آزمون شرکت کنند.
بعد از قبولی در این آزمون می‌توانند در آزمون بعدی شرکت کنند. کسب نمره‌ی قبولی از هر دو آزمون، از مهم‌ترین شرایط پذیرش پزشکان برای تحصیل در رشته‌های تخصصی در دانشگاه‌های ترکیه است.

آزمون TUS چیست

؟

 این آزمون مخصوص کسانی است که مدرک پزشکی عمومی را دارند و برای تحصیل در رشته‌های تخصصی پزشکی در ترکیه اقدام می‌کنند. این آزمون هر سال ۲ بار برگزار می‌شود. زبان این آزمون، ترکی است و برای شرکت در این آزمون باید تسلط کافی به زبان ترکی وجود داشته باشد. حداقل نمره‌ی قبولی در این آزمون تخصصی، ۴۵ از ۱۰۰ است. این آزمون شامل دو بخش است و هر دو در یک روز برگزار می‌شوند.

بخش اول آزمون TUS 
این بخش شامل ۱۲۰ سوال است که در کل ۱۵۰ دقیقه زمان دارد. موضوعات سوالات این آزمون عبارتند از :
Anatomy
Physiology-Histology-Embriyology
Biochemistry
Microbiology
Pathology
Pharmacology

 

بخش دوم آزمون TUS 
این بخش نیز شامل ۱۲۰ سوال با ۱۵۰ دقیقه زمان برای پاسخگویی است. موضوعات سوالات این آزمون عبارتند از :
Medicine
Pediatric
General Surgery
Obs & Gayne​​​​​​​